آیا آب قلیایی از آب ساده بهتر است ؟

آیا آب قلیایی از آب ساده بهتر است؟  (آب قلیایی یا آب ساده )

برای بیشتر مردم آب قلیایی از آب ساده بهتر نیست، بطری آبی که به عنوان آب قلیایی به فروش میرود و توسط FDA کنترل شده ، موادمغذی جهت بدست اوردن PH قلیایی به آن اضافه شده است.

آب قلیایی درجات بالاتری از PH نسبت به آب ساده شیر دارد. طرفداران اب قلیایی ادعا دارند که آب قلیایی میتواند اسید را در جریان خون خنثی کند. افراد دیگری ادعا میکنند که آب قلیایی از بیماری هایی مانند سرطان و بیماری قلبی پیشگیری میکند. البته تحقیقات بیشتری برای تایید این ادعاها نیاز هست.

بعضی از مطالعات پیشنهاد دارند که آب قلیایی ممکن است کاهش توده استخوانی را آهسته کند، اما مطالعات بیشتری نیاز هست برای دانستن این موضوع که ایا چگالی مواد معدنی استخوانی را به طور کلی تحت تاثیر قرار میدهد و ایا مزایای ان در مدت زمان طولانی ادامه می یابد.

ایا این موضوع که گاهی اوقات پیروی از یک رژیم روزه داری میتواند ریسک بیماری قلبی را کاهش دهد درست است؟

روزه داری یعنی نخوردن و نیاشامیدن برای یک دوره زمانی خاص. بعضی از انواع روزه داری بعضی از ریسک فاکتورهای مرتبط با بیماری قلبی را بهبود می بخشد.  اما محققان در مورد علت ان مطمین نیستند.

روزه داری متناوب یک الگوی غذاخوردن به صورت معمول و بعد غذا نخوردن برای یک دوره زمانی است. به طور معمول شما میتوانید هر غذایی که دوست دارید را مصرف کنید. روش روزه داری متناوب شامل :

 روزه  داری روز – جایگزین : یک روز را به صورت معمول غذا میخوری و روز بعد را کم میخوری یا اصلا نمیخوری.

خوردن در زمان های محدود : فقط بین ساعت های خاصی از روز غذا میخوری مثلا بین ساعت 11 صبح تا 7 شب.

تحقیقات در مورد روزه داری متناوب متفاوت هست. بعضی مطالعات اظهار دارند که LDL کلسترول یا کلسترول بد را کاهش میدهد. روزه داری متناوب پاسخ بدن به هورمون انسولین را بهبود میبخشد. انسولین به کنترل قند خون کمک میکند. قند خون و کلسترول متعادل ریسک افزایش وزن و دیابت را کاهش میدهد، که هردو از فاکتورهای ابتلا به بیماری قلبی هستند.

اما سایر مطالعات نشان میدهد که مصرف نکردن صبحانه ( یک نوع روزه داری متناوب) ریسک ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد. یک مطالعه مروری بر روی روزه داری متناوب نشان میدهد که گزارشات از تغییرات سطح قند خون و وزن بسیار ناچیز هست. تحقیقات بیشتری نیاز هست برای تتشخیص اینکه ایا روزه داری معمول میواند ریسک ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

عوارض روزه داری متناوب شناخه نشده است. بعضی از افراد عنوان کردند که باعث سردرد خفیف میشود. مطالعات بیشتری جهت تشخیص عوارض طولانی مدت مورد نیاز هست.

به طور کلی روزه داری متناوب برای افراد زیر توصیه نمیشود :

  • افراد با وزن کم
  • دارای اختلال خوردن
  • خانم های باردار و شیرده
  • افراد دیابتی دریافت کننده دارو
  • افراد با سابقه قندخون پایین
  • افراد با مرحله اخر بیماری کبدی

اگر شما به روزه داری متناوب فکر میکنید در مورد مزایا و معایت آن با مراقب سلامت خود صحبت کنید. به خاطر داشته باشید یک رژیم محافظ قلب و ورزش مداوم سلامت قلب را بهبود میبخشد.