مراقبت های بعد از یائسگی
متاسفانه یائسگی باعث افزایش خطر ابتلا به چند بیماری خطرناک است . بیماری قلبی ، پوکی استخوانی و سرطان از بیماری هایی هستند که در زمان ائسگی خطر مبتلا شدن به ان ها وجود دارد . خبر خوب این است که با مراقبت های بعد از یائسگی می توان خطر ابتلا به این بیماری ها تا حدی کاهش داد .
بیماری های رایج بعد از یائسگی
در ادامه برخی از بیماری هایی که بعد از یائسگی در زنان ممکن است ایجاد شود توضیح داده می شود.
بیماری قلبی
بسیاری از زنان میانسال اشتباها خیال می کنند زن دچار بیماری قلبی نمی شود . اما بیماری قلبی قاتل نمره یک مردان و زنان است. متاسفانه دو عامل بر ضد زنان عمل می کنند. نخست این که نشانه هایی مانند درد قفسه سینه را اغلب ناشی از استرس تصور می کنند. دوم این که در زنان معمولا بیماری قلبی دیر تشخیص می دهند و وقتی تشخیص داده می شود که به مراحل جدی رسیده است. بنابراین هنگامی که زنی دچار حمله قلبی می شود احتمال مرگ او زیا است.
تا زمانی که تخمدان های شما استروژن تولید می کنند ، در بدنتان عامل محافظت کننده از بیماری قلبی هست. متاسفانه در زمان یائسگی این عامل محافظت کننده را ندارید و شاید لازم باشد با مشورت با پزشک به درمان هورمونی جانشین شونده بپردازید.
اما رعایت رژیم غذایی کم چربی و متناسب، ورزش متعدل و منظم ، دوری از سیگار و نگهداری وزن بدن در حالت مناسب لازم می باشد.
پوکی استخوان
در زمان یائسگی کلسیم خون شروع به کاهش سریع می کند و بدن نمی تواند به جبران آن بپردازد. کمبود کلسیم باعث ضعف استخوان ها می وشد و استخوان ها ترد و شکننده می شود. این حالت را پوکی استخوان یا استئوپورز می نامند.
چه افرادی بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار می گیرند؟
افرادی که ورزش نمی کنند و رژیم غذایی آن ها فاقد کلسیم مورد نیاز شان می باشد بیشتر از سایر افراد در معرض این بیماری قرار می گیرند. همچنین این افراد استخوان های شکننده دارند و خمیده تر هستند.
برای کاهش ابتلا به پوکی استخوان چه باید کرد؟
رژیم غذایی مناسب ، و مصرف غذاهای دارای کلسیم و ورزش منظم تاثیر بسیاری در کاهش ابتلا به پوکی استخوان دارد.
سرطان
سرطان نزد افراد سالخورده بیشتر اتفاق می افتد . آیا خطر سرطان را می توان کاهش داد ؟ عوامل ژنتیک و ارثی را نمی توان تغییر داد ، اما می توان با تغییر روش زیستی و کم کردن بعضی فاکتور های خطر افزا تا حدی خطر را برطرف نمود .
رفتار های فردی نقش بسیاری در ایجاد سرطان دارد . به عنوان مثال : استعمال دخانیات می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه و سایر سرطا ها را افزایش می دهد .
با مصرف میوه و سبزیجات ، همچنین رژیم غذایی منظم می توانید تا حد زیادی از ابتلا به سرطان جلوگیری نمایید .
انجام تست سرطان
تست های تشخیصی منظم و چکاپ مرتب پزشکی یکی از بهترین راه های مقالبه با خطر سرطان است . تشخیص زودرس مهم است زیرا سرطان در مراحل اولیه اش درمان پذیر است . تست های تشخیصی منظم عبارتند از :
تست پاپ اسمیر : این تست باید سالی یک بار برای بررسی تغییرات دهانه رحم انجام شود .
ماموگرافی : برای بررسی و تشخیص سرطان سینه
بررسی پستان توسط خود شخص برای بیماری سرطان سینه
بدون دیدگاه