رابطه تغذیه و گرمازدگی

رابطه تغذیه و گرمازدگی

تا حالا شده در تابستان با قرار گیری بیش از حد در مقابل آفتاب یا گرمای شدید دچار خستگی، قرمزی پوست، تنفس سریع با حداقل اکسیژن، تهوع، سر درد و … شوید؟ در این شرایط شما به گرمازدگی مبتلا شده اید و بدنتان تاب و تحمل مقاومت در برابر گرما و آفتاب را از دست داده است در اینجا به رابطه تعذیه و گرمازدگی می پردازیم و بطور شفاف دلایل گرمازدگی و نحوه برطرف کردن آن را توضیح می دهیم. اگر می خواهید این تابستان از شر گرمازدگی در امان بمانید توصیه ما به شما مراجعه به بهترین متخصص تعذیه در غرب تهران می باشد.

گرمازدگی چیست؟

دقیقا با شروع فصل گرما و افزایش دمای هوا ( بالای 35 درجه ) متقابلا دمای بدن انسان نیز افزایش پیدا می کند و با بروز این اتفاق تمامی دستگاه های بدن شروع به خنک کردن دمای بدن و کنترل آن دارند، در این لحظه که بدن و سیستم های درونی آن مشغول خنک کردن و متعادل کردن خود هستند یکسری فعالیت های مضاعف بر فعالیت های همیشگی انجام می شود که در نهایت به عرق کردن و دفع املاح و آب و دیگر ویتامین های موجود در بدن می شود و در این شرایط سیستم عادی و معمول بدتان تغییر می کند و اگر بدن به هر دلیلی نتواند تعادل دمایی را حفظ کند شما دچار گرمازدگی می شوید.

علائم گرمازدگی

گرمازدگی معمولا خودش را با یکسری علامت هایی مانند خستگی مفرط، ضعف، گرم و خشک شدن پوست، قرمزی پوست، سر درد، تهوع، تنفس تند، نبض سریع، ادرار تیره و نارنجی رنگ، اسهال، غش و سرگیجه، گرفتگی عضلات، عدم هوشیاری و خشکی لب نشان می دهد که در صورت ادامه این علائم و متعادل نساختن دمای بدن شخص گرمازده شده ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهد و به کما برود.

گرمازدگی در افراد آسیب پذیر

بطورکلی کودکان و سالمندان جزء آن دسته افرادی هستند که در مقابل گرمازدگی زودتر و بیشتر آسیب می بینند، لازم است بدانید که گرمازدگی به اولین قسمتی که آسیب می رساند کلیه ها می باشد و با مراجعه دیر هنگام به پزشک کلیه ها آسیب جدی می بینند و در صورت لزوم دیالیز باید انجام شود.

راه های ارتباطی با متخصص زنان کلینیک هرا

شماره تماس : ۶۶۹۳۳۹۰۶

پیج اینستاگرام کلینیک هرا

تغذیه ممنوعه در زمان گرمازدگی

1- خوردن مایعات کافئین دار ممنوع

خوردن مایعات شیرین و کافئین دار مانند چای و قهوه که ادرار آور می باشند و باعث از دست دادن آب بدن می شوند در فصل گرما و تابستان ابدا توصیه نمی شود، هنگام گرمازدگی بدن شما مقدار آب مورد نظر خود را از دست داده است و به همراه آن املاح و ویتامین هایی نیز از بدنتان کسر شده است که در مقابل شما را وسوسه به خوردن مایعات شیرین می کند که حدالامکان از این کار جدا پرهیز کنید.

2- خوردن مایعات شیرین ممنوع

گرمازدگی درست زمانی اتفاق می افتد که دمای بدن به مدت طولانی حدود 40 درجه باشد و شخص برای متعادل کردن دمای بدن خود اقدامی انجام ندهد در این صورت می باشد که شخص دچار گرمازدگی می شود.

3- خوردن مایعات خیلی سرد ممنوع
نوشیدن مایعات خیلی سرد باعث برهم خوردن سیستم گوارش و ایمنی افراد می شود.
4- خوردن مایعات یک دفعه و یکجا ممنوع
5- میل کردن غذاهای چرب ممنوع
6- نوشیدن نوشابه و نوشیدنی انرژی زا و گازدار ممنوع
تغذیه مناسب گرمازدگی
1- آب با چند قطره آبلیمو و نمک
2- استفاده از سبزیجات در طول روز و هفته
3- مصرف 8 لیوانن آب در روز
4- غذای کم حجم و در دفعات
5- شربت نعنا، سکنجبین، عرقیجات، شربت لیمو تازه، تخم شربتی
6- آب سبزیجات و میوه های تازه
7- در مصرف شیرین کننده دقت شود و از شکر سفید و عسل استفاده شود.

نتیجه گیری

رابطه تغذیه و گرمازدگی به این صورت می باشد که در هنگام بروز علائم گرمازدگی شما با نوشیدن یکسری نوشیدنی ها و انجام مراحلی می توانید از شر این احساس ناخوشایند راحت شوید و در صورت بهتر نشدن توصیه می شود به پزشک متخصص و یا دریافت مشاوره آنلاین تغذیه اقدام کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *