فیبروم رحم
یکی از شایع ترین تومورهای لگنی در زنان، فیبروم رحم به شمار می آید و جزء تومورهای خوش خیم بوده که گاهی ممکن است نیاز به درمان نداشته باشد . اما علل ایجاد فیبروم رحم چیست ؟ چه مشکلاتی ممکن است به علت فیبروم ایجاد شود؟
فیبروم رحم
فیبروم رحم، تومورهایی هستند که در رحم زنان رشد می کنند و جز توده های خوش خیم به شمار می آید . فیبروم ها بسیار کوچک بوده و با میکروسکوپ قابل مشاهده می باشند. ممکن است بیش از یک فیبروم داخل رحم وجود داشته باشد .
فیبروم در کجا قرار می گیرد؟
از لحاظ محل قرار گیری فیبروم رحم به سه دسته تقسیم می گردد :
- روی حفره رحم
- داخل حفرت رحم
- داخل عضله رحم
علل ایجاد فیروم رحم
تا کنون هیچ علتی برای ایجاد فیبروم مشخص نشده است . این مشکل به دلیل مشکلات هورمومی و یا ارث ممکن است ایجاد شده باشد .
علائم ایجاد فیبروم رحم
بدانید که فیبروم رحم ممکن است علائم خاصی نداشته باشد اما گاهی با علائم زیر همراه است :
- خونریزی بی دلیل بین دو قاعدگی
- بزرگ شدن شکم
- ایجاد کمر درد
- ایجاد درد پا
- درد شدید هنگام برقراری رابطه جنسی
- پریود دردناک
- سقط جنین
- زایمان زودرس
- خونریزی شدید در دوران
- دردهای لگنی
- نازایی
فیبروم بیشتر در چه سنی ممکن است مشاهده شود؟
اصولا در سن 25 الی 50 سال ممکن است با علائم بیمار به متخصص زنان مراجعه نماید و یا به طور اتفاقی در سونوگرافی دیده می شود.
ابتلا زنان زیر 25 سال بسیار کم می باشد . اما ممکن است در برخی از افراد این مشکل ایجاد شود .
فیبروم رحم معمولا به طور اتفاقی کشف می شود .
درمان فیبروم رحم
در صورتی که فیبروم رحمی بدون علامت باشد و فرد هیچونه مشکلی از جمله نازایی به دلیل فیبروم، خونریزی شدید، تکرر ادرار، بزرگ شدن شکم، ایجاد درد شدید و … نداشته باشد ممکن است پزشک هیچ درمانی برای آن استفاده نکند . این فرد باید در زمان های مناسب بین 3 الی 6 ماه و به طور مرتب سونوگرافی انجام دهد تا اندازه این تومور به طور منظم بررسی شود .
اما درصورتی که فیبروم مشکلات زیادی برای فرد به همراه داشت، متخصص زنان با استفاده از دارو و یا جراحی اقدام به رفع آن مشکل می نماید . اندازه فیبروم، محل قرار گیری و … از عوامل تاثیر گذار در انتخاب نوع درمان به شمار می آیند .
نتیجه گیری
یکی از تومور های خوش خیم در بین بانوان، فیبروم رحم می باشد . اصولا فیبروم بدون علائم بوده و به طور اتفاقی کشف می شود . اگر فیبروم به طور اتفاقی در سونوگرافی کشف شود و خانم هیچ مشکلی به دلیل فیبروم نداشته باشد نیاز به درمان نمی باشد . اما اگر مشکلات جدی برای بانوان ایجاد شود، با استفاده از دارو و یا جراحی می توان اقدام به درمان آن نمود .
بدون دیدگاه