انواع سرطان پستان

انواع سرطان پستان

و اما سرطان پستان …

بلایی جان سوز که اغلب گریبان خانم ها را می گیرد ، دیگر تفاوتی نمی کند در چه سنی و از چه قشری …

تنها نقطه عطفی که در این وا نفسا  باقی مانده است اعتماد به متخصصین حاذق این حوزه درمانی است که با اطمینان می گویند، سرطان پستان به طور قطعی و مشروط درمان می شود و دیگر جای نگرانی و دلهره نیست.

بله، درست متوجه شده اید، مشروط ، به شرط آن  که به موقع به پزشک مراجعه کرده و در تمام طول درمانی صبر و خویشتن داری پیشه کنید و با پزشک همکاری و همراهی  لازم را داشته باشید و از طرف افراد امن زندگی تان یا مشاورین از نظر روحی تغذیه شوید، هم چنین افکار منفی را دور بریزد و به زندگی و آینده روشن تان بیاندیشید و برنامه ریزی کنید.

اینگونه می شود غولی به نام سرطان را از پای در آورد و نابود کرد.

بدانید و بخواهید که بدانید می شود و شده کسانی که این بیماری را از خود رانده اند .

و اینک به چیستی، انواع، راه های تشخیصی، راهکار درمانی ، مراقبت ها و اقداماتی که باید در خصوص درمان سرطان پستان بدانید، می پردازیم.

انواع سرطان پستان

انواع سرطان پستان

سرطان پستان چیست؟

سرطان پستان نوعی بیماری است که هم در آقایون و هم در خانم ها شکل می گیرد، اما بیشترین آمار ابتلا آن در بین خانم ها است.

 در این نوع از بیماری، سلول های موجود در سینه از کنترل خارج می شوند.

انواع مختلفی از سرطان پستان وجود دارد. نوع سرطان پستان بستگی به این دارد که سلول های پستان به سرطان تبدیل شده اند یا نه؟

سرطان پستان می تواند در قسمت های مختلف سینه آغاز شود. سینه از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: لوبول ها ، مجاری و بافت پیوندی. لوبول ها غدد تولید شیر هستند. و مجاری لوله هایی که شیر را به نوک پستان منتقل می کنند .

 بافت پیوندی (که از بافت فیبر و چربی تشکیل شده است) همه چیز را در کنار هم احاطه کرده و نگه می دارد.

_بیشتر سرطان های پستان در مجاری یا لوب ها شروع می شوند.

سرطان پستان می تواند در خارج از پستان از طریق رگ های خونی و عروق لنفاوی گسترش یابد. وقتی سرطان پستان در سایر قسمتهای بدن گسترش می یابد ، گفته می شود که متاستاز شده است.

سرطان پستان چه علائمی دارد؟

  • لمس توده در پستان یا زیر بغل
  • ضخیم شدن پوست ناحیه موردنظر
  • تورم بخشی از پستان.
  • کمرنگ شدن  رنگ پوست
  • قرمزی یا پوسته پوسته شدن در نواحی پستان
  • فرو رفتن نوک پستان به داخل
  • در پاره ایی از موارد نیز درد در بعضی نواحی پستان گزارش شده است.
  • ترشحات ماده ایی مانند: شیر به طور غیر طبیعی
  • تغییر در شکل و اندازه پستان، (به طوری که پستان از حالت پرتغالی خود خارج شده باشد )
  • به خاطر داشته باشید که این علائم می تواند با شرایط دیگری که سرطان نیستند هم رخ دهد. و به محض مشاهده چنین علائمی سریعاٌ به پزشک مراجعه کرده ، برای تشخیص و انجام آزمایشات اقدام کنید.

چگونه سرطان سینه تشخیص  داده می شود؟

معمولاٌ متخصصین با تجربه و مهارتی که دارند و   گرفتن شرح حال بیمار و معاینه و لمس توده مشهود در پستان می توانند حکم بر این بیماری بدهند ، اما با انجام انواع آزمایش ها و تصویر برداری ها و نمونه برداری ، تشخیص دقیق تری را رقم خواهند زد.

تشخیص بیماری و نوع آن بسیار حائز اهمیت است زیرا ، راهکار درمانی بنا به نوع بیماری  ارائه داده می شود. و اگر تشخیص به خوبی صورت نگیرد، روند درمانی به درستی طی نمی شود.

در ابتدا امر متخصص برای تشخیص، به بیمار تصویر برداری MRI را تجویز می کند .

سونوگرافی پستان یکی دیگر از راه های تشخیص سرطان پستان است .

ماموگرافی تشخیصی اگر پزشک به پستان مشکوک شود و طی معاینه فیزیکی  توده یا ضایعه ایی را لمس کرده باشد . ماموگرافی را برای بیمار تجویز می کند تا از تشخیص خود مطمئن شود. در این روش با پرتو نگاری تصاویری دقیق از پستان به پزشک ارائه داده می شود.

بیوپسی  یا نمونه برداری ، روشی است که در آن پزشک به وسیله سرنگ و سوزن ها مخصوص قسمتی از  بافت پستان که مشکوک به توده یا تومور است را برداشته و به آزمایشگاه و پاتولوژی می فرستد تا با نتایج آن بتواند اقدامات لازم برای درمان را آغاز کند.

پزشکی هسته ایی ، با استفاده از تزریق اشعه به بدن بیمار ، که به داخل اسکنرهای پزشکی هسته ایی فرستاده می شوند، تصویر برداری از تمامی نقاط بدن انجام می شود تا مطمئن شوند سرطان چه نقاطی از بدن را درگیر کرده است.

راه های ارتباطی با گروه پزشکی هرا

شماره تماس : ۶۶۹۳۳۹۰۶

پیج اینستاگرام گروه پزشکی هرا

 انواع سرطان پستان

  • کارسینوم داکتال تهاجمی: در این نوع از سرطان پستان، سلول های سرطانی در خارج از مجاری به قسمت های دیگر بافت پستان می روند و در آن جا یا نقاط دیگری از بدن متاستاز می زنند.
  • سرطان لوبولار تهاجمی: سلولهای سرطانی از لوبولها به بافتهای پستان نزدیک می شود. این سلولهای سرطانی مهاجم همچنین می توانند در سایر نقاط بدن گسترش یابند.
  • نوع دیگری از سرطان پستان وجود دارد که بسیار به ندرت اتفاق افتاده است و ما در اینجا شایع ترین نوع سرطان پستان را ذکر کردیم.
درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه

 راه کار های درمان سرطان پستان :

  • عمل جراحی: در روش عمل جراحی ، جراح پستان تومور یا بافت های درگیر شده  یا احتمال درگیری سرطان را بر می دار د.
  • شیمی درمانی: این روش درمانی بنا به تشخیص و صلاح دید پزشک می تواند هم قبل از عمل جراحی و هم بعد از عمل جراحی انجام شود ، زیرا شیمی درمانی داروی مخصوصی است که به  کمک آن متاستاز تومور متوقف می شود و ریشه های تومور از بین می رود. و جراح برای تسهیل در عمل جراحی ممکن است این روش را پیش از عمل برای بیمار تجویز کند.
  • لازم به ذکر است که روش شیمی درمانی همیشه مثبت و موثر واقع نشده است، یعنی به نوع بیماری و شرایط جسمی و روحی بیمار بستگی دارد که مثبت یا منفی عمل کند ، و به ندرت مشاهده شده است که شیمی درمانی روند معکوسی را طی کرده و به  رشد سلول های سرطان کمک کرده است.
  • هورمون تراپی: با استفاده از روش هورمون تراپی رشد سلول های سرطانی کند و متوقف می شود.
  • پرتو درمانی: این روش را بعد از عمل جراحی و اتمام شیمی درمانی درپیش می گیرندو تعداد جلسات پرتو درمانی یا به اصطلاح عامیانه آن برق گذاشتن، به نوع بیماری و حاد بودن آن توسط پزشک رادیو تراپیست تشخیص داده می شود.

نتیجه گیری

از  همه عزیزانی که در پستان خود علائمی مشابه به موارد فوق مشاهده کرده اند،  حتی یک نشانه ، آن را جدی بگیرند و عاجزانه تقاضا می کنیم برای اطمینان خاطر خود و اطرافیان تان حتماٌ و سریعاٌ به پزشک مراجعه کرده و چکاپ های لازمه را انجام دهید.

چون درچنین بیماری اگر تشخیص زودهنگام باشد، روند درمانی به سهولت می گذرد. و بیمار کمتر آسیب می بیند.

 توصیه می شود : خانم های بالای 30 سال سن از چکاپ های پستان غافل نشوند.

سایر مطالب

علل ناباروری در زنان

درمان ناباروری

بهترین متخصص زنان در غرب تهران

سفید کردن واژن

تنگ کردن واژن با لیزر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *